Състезателката от спортна стрелба Мирослава Минчева няма да участва на Олимпиадата в Токио, след като квотата ѝ е била скандално отнета, пише "Мач Телеграф". Пред медията Минчева сподели, че преди да разкрие подробности, ще трябва да се консултира с адвокати.

Преди няколко дни на Световната купа в Осиек Минчева, Бонева и Гроздева взеха злато на отборното състезание на 10 м въздушен пистолет.

Минчева спечели своята квота за Олимпиадата с деветото си място в дисциплината 10 метра пневматичен пистолет за жени на европейското първенство във Вроцлав, Полша, още през февруари миналата година. Българката направи резултат 574 точки, като така покри норматива.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Така ли се прави спорт в България? Така ли се мотивират младите? Да отрежеш крилата на 21-годишно момиче и да го лишиш от мечтата ѝ. Може да имаме претенции кой как стреля, но не може да ни се осигури масажист, психолог, силов и кондиционен треньор, които да работят с нас постоянно преди и по време на състезания."

"Потрошена съм от контузии. Имам възпаление на сухожилията на колената, а преди няколко месеца имах и сериозен проблем със сухожилията на лакътя на дясната ръка, с която стрелям. А най-голямата ми контузия е дискова протрузия на шийни прешлени, заради нея се налага да спя на ортопедична възглавница и да правя всекидневни упражнения, без които умирам от болка."

"Три месеца лекувах тази контузия и носих яка. След като се върнах от лечение, имах месец и половина да се подготвя за квота и с Божията помощ успях. Ще стана на 22 след 1 месец, а вече съм разглобена. Как се очаква да съм на топ ниво с всичко, което се случва?", заяви Минчева пред "Мач Телеграф".

Квоти за Токио имат Мария Гроздева и Антоанета Бонева..