Звездата на българския биатлон Красимир Анев обяви, че не може да работи повече с родната федерация и президента Екатерина Дафовска. Той е отказал да подпише своя договор и даде пресконференция, на която обясни решението си.

“7 години издържах! Не мога повече! Не мога да работя повече така с председателя на федерацията ни Екатерина Дафовска! Нямам бъдеще! Аз съм дотук! Трудно е да го кажа, но това е положението!”, заяви Краси Анев.

"Почти две години не съм си позволявал да кажа лоша дума и винаги съм се старал да решаваме проблемите си вътрешно. Явявал съм се на заседанията и съм задавал въпроси. На 95% от тях не съм получавал отговор и това продължава много време. Това говорен по медиите, което демонстрира председателя, не спомага по никакъв начин за имиджа на нашия спорт.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През миналата седмица прочетох едно интервю на г-жа Дафоска, в което тя ме обвинява в някои неща. Уважавам я много като спортист. Възхищавал съм ѝ се. Снимал съм се с нея като дете. Тя е олимпийски шампион по биатлон, но управлява федерацията еднолично и има личен проблем с мен. 

Конфликтът започна през 2013 година, когато отказах да работя с треньора, който тя беше назначила - Захаров. Успях 7 години да се съхраня като състезател, въпреки репресиите, които са постоянни през цялото това време", продължи биатлонистът.

"Тя казва, че щял съм да спестя пари, които тя даде на малките. Тя от джоба си ли ги вади или са от данъкоплатците и са предоставени от министерството на спорта. Тя ми говори за наглост и аз ще ви кажа какво е наглост - да дължиш на някого петцифрена сума, да не му я изплащаш и на всичко отгоре да го плюеш по медиите, че си я иска. И използва тази сума за подготовка на отбора, понеже вечно няма пари. За мен това е наглост.

Аз искам премия, която е заработена с честен труд. Това наглост ли е? Ние всички чакаме премиите си по една година. Не мисля, че сумата, която министерството на спорта дава, е малка. Даже е много сериозна и за това им благодаря. Аз издържах, но много не успяха", каза още Анев.