Предстои един от най-интересните уикенди в хандбалното ни първенство при жените. Утре е голямото дерби на 13-ия кръг между Свиленград-ПУ и Етър’64. Двата тима изиграха един от най-паметните мачове в турнира за Купата на България преди седмица, а сега ще спорят и за първото място в първенството.

Свиленград-ПУ е лидер в класирането с 22 точки след 11 победи и само 1 загуба, докато търновки са на второ място с актив от 20 точки, като имат 10 победи и 2 загуби. Двата отбора направиха невероятен мач преди седмица в полуфиналите на Купата на България в Габрово. Тимът от Свиленград победи след дузпи, след като редовното време приключи при 34:34, а след това и в двете продължения не беше определен победител. Така се стигна до изпълнение на 7-метровите хвърляния, където лидерът в класирането показа по-точен мерник.

Другите два мача утре, също от 15,00 ч., са Шумен’98 - Ники спорт и Поморие - Панагюрище. Третият в класирането Бъки (Габрово), носител на Купата на България за 2016 година, гостува в неделя на последния Хасково.

Битките при мъжете продължават още днес с изтеглената среща от 18-тия кръг между отборите на Фрегата и Локомотив (Горна Оряховица). Мачът в Бургас започва в 19,30 ч. Също в изтеглен двубой в неделя от 13,00 ч. Добруджа посреща НСА.

Мачовете от 16-ия кръг са утре и в неделя, като най-интересен се очертава да е този между четвъртия и петия в класирането - Спартак (Варна) срещу Осъм. Двубоят в зала “Черно море” е утре от 14,00 ч., като по регламент първите четири тима играят плейофи за определяне на шампиона на България. Към момента разликата за влизане в “четворката” е 1 точка. С час по-късно започва срещата между Фрегата и НСА, а в неделя в тренировъчната зала на “Арена Армеец” Левски (София) посреща Левски (Левски).

Мачът между Добруджа и Локомотив (Варна) е отложен, тъй като двата тима дадоха много състезатели на националния ни отбор за младежи до 20 години. Тимът е на лагер преди квалификационния турнир в Келце, Полша, който ще се проведе между 8 и 10 април. България е в група с домакините, Исландия и Италия, като първите два отбора се класират за Европейското първенство в Дания.