Спортните фенове ще могат да се насладят на изключителна битка между двама от най-силните мъже на планетата. През септември 2021 г. Лас Вегас ще бъде домакин на боксова среща между исландеца Хафтор Бьорнсон и британеца Еди Хол.

Бьорсон прибоди световна слава, след като изигра ролята на Планината в хитовия сериал „Игра на тронове“. Той е един от най-популярните атлети от състезанията „Най-силния човек“.

Преди дни исландецът счупи световния рекорд, след като успя да вдигне и задържи в ръцете си тежест от 501 кг. Преди това върховото постижение беше притежание на Хол, който през 2016 г. вдигна точно половин тон.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След успешния опит на Хафтор Бьорнсон британецът призова рекордът да не бъде зачитан, тъй като не е направен в състезателна обстановка. Последва размяна на остри думи между двамата, които в крайна сметка намериха начин да разрешат спора си с юмруци и според правилата.

Те подписаха договор за боксов мач, който да се проведе в Лас Вегас през септември 2021 г. Точната дата ще бъде определена допълнително. Вече се появиха и плакати за срещата, която рекламира битката като Планината срещу Звяра, каквото е прозвището на Еди Хол.

Интересното е, че британецът е шампион на „Най-силния човек“ за 2017 г., а Хафтор Бьорнсон спечели същата титла, но за 2018 г.