Европейският шампион по бокс в тежка категория за аматьори Кубрат Пулев разкри, че е получил предложение от Германия да се състезава под техен флаг. "

Ивайло Гоцев и други мениджъри ми предлагаха да отида в Америка, но така трябва да променя начина си на живот. В Германия предложиха да се състезавам за тях, но това няма как да стане. Искам като излизам на ринга да бъда с флага на България. Парите са много важни, но любовта ми към България е голяма", заяви Пулев пред Би Ти Ви.

След европейското първенство в Ливърпул през 2008 г. Кобрата се състезава при професионалистите, като на сметката си вече има 5 победи от 5 мача. Три от тях са с нокаут.
 
"Разликата между аматьорския и професионалния бокс е огромна. Първо, времето е по-голямо, умората е по-голяма. Съдиите са малко по-безжалостни. Докато човекът не падне на земята, не се спира боят. За всяка галавечер се събират по 15 000 зрители и е голямо шоу", сподели боксьорът и призна, че все още не е готов за среща с братята Кличко.

"Всяко нещо трябва да си дойде с времето. Пътят до върха не е много труден, но е дълъг. Имам абсолютно всичко, за да успея."
 
След петте си успеха Пулев е на 36-о място в световната ранглиста при професионалните боксьори./БЛИЦ