Над 7000 билета до този момент са продадени за бенефиса на президента на БФСпортна гимнастика Йордан Йовчев. Шоуто, което ще бъде с продължителност 85 минути, ще се проведе на 23 февруари в зала "Арена Армеец" - ден преди легендарният спорист да навърши 40 години.

В спектакъла ще вземат участие над 150 спортисти. Представители на всички гимнастически спортове ще изиграят специално подготвени съчетания за шоуто. Най-малките участници ще бъдат на 7 години. От чужбина ще има легендарни имена като Юри Кеки, Алексей Немов, Кортни Купетс (двукратна световна шампионка) и Ванеса Ферари.

Зрителите ще могат да видят ансамбъла по художествена гимнастика, Силвия Митева, както и най-добрите състезатели по скокове на батут, аеробика и акробатика. Йовчев също се готви за последното си излизане по спортен екип. Той със сигурност ще участва на успоредка и на халки.

"Това е поредният бенефис, след Рио ще участвам на още три", се пошегува Йордан Йовчев на пресконференция за предстоящото гимнастическо шоу.

"Не, това наистина е краят", добави напълно сериозно легендата.

"Приятно ми е, когато има такива хора около нас.Те откликнаха на призива ми, когато ги попитах биха ли се включили в подобно мероприятие, защото процедурата е много тежка. Можех да спра спортната си кариера без да правя сложни тържества. Ще има много музика и ще участват на 150 души. Мисля, че ще се получи едно много добро спортно събитие. Ще има много чужди гости - една част ще вземат участие, а други ще са в публиката. Идеята е тези 85 минути да преминат толкова бързо, че всички да си кажат "Кога мина и това ли беше краят?", каза още Йовчев.

Освен атрактивни изпълнения от спортистите, зрителите в "Арена Армеец" ще бъдат забавлявани от най-популярните български музиканти, сред които Орлин Павлов и Поли Генова. Билетите за бенефиса са с цени от 10 и 15 лева, а приходите ще бъдат дарени за развитието на детско-юношеския спорт.