Българският ансамбъл в състав Михаела Маевска, Елена Тодорова, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Катрин Велкова и Цветелина Найденова спечелиха бронзов медал в съчетанието с 5 обръча във финала на СК в Пезаро.

Съчетанието по музика от филма „Анастасия” е изцяло ново и за първи път се представи пред публика и съдийки. За съжаление поради допуснати груби грешки в квалификацията през вчерашния ден в съчетанието с въжета и ленти нашите момичета не успяха да се класират за финалите на уреда. И в двете композиции на финалите днес златните медали спечелиха световните шампионки от миналата година – отборът на Италия. В квалификацията вчера българките останаха пети.

В квалификацията при индивидуалистките Силвия Митева също не бе стабилна и след допуснати грешки зае 12 място в квалификация и се класира за финала на лента, който е късно тази вечер. Другата наша представителка – Цветелина Стоянова след продължително лекуване на травма записа своя дебют при жените на международния подиум и зае 28 място в квалификацията./БЛИЦ