"Чувствам се в отлична форма, в Пьонгчанг ще дам максимума от себе си", каза Антония Григорова на пресконференция днес преди предстоящото й трето участие на зимна Олимпиада. Думите й са подплатени с факти - опитната ски-бегачка успя да спечели и четирите златни медала в дисциплините, в които участва от началото на тази седмица на Държавното първенство по ски-ориентиране. То се проведе в района на Юндола и Куртово.

Григорова взе четири златни медала, като вчера заедно с Кирил Николов - Дизела победиха в смесената щафета. 

"Участията не спират, само разнообразяваме спортовете. Държавното първенство по ски-ориентиране за мен приключи с четири златни медала, последният от които в отбор с Кирил Николов - Дизела", написа Григорова във "Фейсбук".

Преди да отпътува за Южна Корея тя ще стартира и на Европейското първенство по ски-ориентиране, домакин на което е България. Стартовете в различните дисциплини ще се проведат от 2 до 8 февруари в района на Юндола и Старина, като Григорова ще участва само в първите няколко, тъй като в понеделник лети за Сеул заедно с другите двама български олимпийци в ски-бягането - Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов.

"Завърших тежкия от към тренировки месец януари с Държавно първенство по ски-ориентиране - смесени щафети. Заедно с Антония Григорова успяхме да станем първи за отбора ни Вариант 5 (Търговище). Пожелавам й успех в предстоящото Европейско първенство по ски-ориентиране и успешни стартове на предстоящата Олимпиада в Пьонгчанг", написа Дизела. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ