Гръцката ездачка Кели Склавоноу с кон Династи спечели квалификациите за индивидуалния приз при юношите в Балканския шампионат по обездка в Пловдив.

Състезателката спечели с резултат 254,60 точки. С 4,6 точки по-малко – 250, на второ място се класира отново представителка на гръцкия отбор - Юлия Коудонис с кон Донергрол. Двете си размениха местата от вчерашното класиране където първа завърши Коудонис, следвана от Склавоноу с разлика от 5,8 точки.
 
Трета в днешните квалификации отново е Зейнеб Юлгезен от Турция с кон Ланселот и 244,40 точки. Българката Одри Кекс с кон Фиорд де Сиси зае шестото място с резултат от 238 точки.
 
На първо място при мъжете в квалификациите за индивидуалния приз е Сорин Александреску от Румъния с кон Сикер и 254,20 точки. Втори е вчерашният индивидуален победител Ферхат Яваш от Турция с кон Клокуърк и резултат 252 точки. На трето място е Чара Поули от Гърция с кон Ванданго 14 и 239 точки.
 
В завършилото късно снощи състезание при децата до 14 г. на първо място е гръцката състезателка Амарилис–Айкатерини Гуландри с кон Ред даймънд 4. Второто място е отново за Гърция в лицето на Мария-Ана Баздра с кон Гело Нотурно. Трети е Ротем Ибрахимзаде с кон Хайлайт 46 от Турция. От българските участници с най-добро класиране е Александър Красимиров с кон Астория - 10-о място, следван от брат си Емил Красимиров с кон Самурай, който е на 11 място.
 
Утре се очаква свободната програма на състезателите – езда в съпровод с музика, след която ще бъдат определени и крайните победители./БЛИЦ