Отборът на Гваделупа е на победа от титлата при жените на Междуконтиненталния турнир “Чалъндж Трофи” в Габрово. Островитянките постигнаха трети пореден успех - 37:23 над Сенегал и засега остават недостижими на върха.

 Утре Гваделупа почива, а в неделя играе срещу тима на Узбекистан. Азиатките днес не срещнаха никакви проблеми за победата с 45:18 над Нова Зеландия и са на второ място в класирането с два успеха от два мача.

 Отборът на България днес почива, а утре предстои мач именно с Узбекистан. Тимът на Христо Коев и Веселина Златева проведе възстановяване днес и е готов за битката с азиатките утре от 20,00 часа.

 "Не планирахме загуба в този турнир, но Гваделупа ни изненада с много бърза и технична игра. Все пак мисля, че ако играем пак с тях, ще ги победим. Лошото е, че не виждам как ще ги изместим в класирането, заяви треньорът на България Христо Коев. - Нивото на турнира е много високо. Стават интересни мачове, а за нас е важно, че сме домакини. Мисля, че ще вдигнем нивото на българския хандбал."

Както е известно, България започна със загуба на старта от Гваделупа (22:26), въпреки че тимът ни имаше своите шансове. Нашите спечелиха 35:28 срещу Сенегал, а до края на надпреварата в неделя, освен срещу Узбекистан, трябва да се изправим и срещу Нова Зеландия.

 В мъжкия турнир отборът на Фарьорски острови постигна втори пореден успех - 32:22. Тимът показва модерен хандбал и върви уверено към титлата. В другия мач от днес Кабо Верде победи Колумбия с 33:15.

 Програмата за утре започва с мача между Фарьорски острови и Кабо Верде при мъжете от 14,00 ч., а Узбекистан играе срещу Таити от 18,00 ч. Нова Зеландия и Сенегал излизат в пряк спор за последното място при жените, докато България и Узбекистан от 20,00 часа влизат в битка за второто място.