Президентът на федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева поздрави момичетата от ансамбъла, които спечелиха сребърен медал от световното първенство в Щутгарт. Нашите се наредиха втори, с което завоюваха квота за Олимпиадата в Рио. Освен това ще играят на двата финала на отделните уреди в неделя.

"Много се емоциите. Това са нашите момичета, на всички българи. Гордейте се, българи. Това бяха истински световни шампионки. Невероятни бойци, страхотна емоция. Залата избухна на играта им. Момичетата се бориха като истински лъвици. Благодаря ви, момичета. Благодаря на цялото треньорско ръководство - на Ананиева, на всички. България притежава блестящ отбор, невероятен колектив. Момичетата бяха железни. Те играха с такава увереност и самочувствие, толкова убедително. Не мръднаха на изхвърлянията, фантастични. Много съм щастлива, поздравявам всички, които са били пред екраните. Нашите момичета са любимки на всички, всички ги обичат", заяви Илиана Раева в ефира на БНТ.

"Дано утре играят по същия начин, силни и убедителни и да накараме българите да се гордеят. Вярвам, че ще вдигнат залата в Рио на крака догодина. Много съм емоционална, но искам да съхраним този отбор, да го заведем за успехи в Рио", завърши Раева./БЛИЦ