Треньорката на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева побесня след днешното второ контролно състезание за определяне на разширения състав на тима. Специалистката беше крайно недоволна от представянето на талантливата Биляна Проданова (на долните снимки). Състезателката е считана за една от най-добрите у нас, но претърпя контузия преди две години и половина. Оттогава Проданова не успява да си върне формата.

“Безкрайно съм ядосана за състоянието на Биляна. Тук е президентът на ЦСКА и това, което им казах е, че не може клубът да допусне втори най-талантлив състезател на техния клуб, не само при нас, а и в световната гимнастика, да си заминава по този начин. Ако не живеехме в демокрация, аз по коренно различен начин щях да процедирам. Но отношението на ЦСКА и демокрацията направиха така, че да пропиляваме един изключителен талант”, заяви гневно Илиана Раева.

“Безобразна игра, безобразно поведение на един такъв състезател. Аз продължавам да твърдя, че ние години, години наред не сме имали такъв талант, който да е сред първите три на света и такова безхаберие в подготовката. Бясна съм. Просто съм бясна. Биляна няма да види състезание, няма да я допусна. Просто ще си тренира, тук цял полк да ми дойде да ми я поддържа, защото сега са дошли треньори на ЦСКА, гледа се като писано яйце и т.н., а не се прави основното, да се работи върху това, което трябва. Най-малките вече играят в пъти по-добре от нея”, допълни още треньорката.

“Не само я харесвам, аз умирам за Биляна Проданова, тя ми е била любимата гимнастичка. Това е състезател, за който съм направила най-много компромиси. Повече нищо от мене няма да види, ако продължава да се показва в този вид. А аз не виждам и начин да се показва в друг вид”, завърши тирадата си ядосаната Раева./БЛИЦ

untitled1.jpg

3.jpg