Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева изрази задоволство от работата на голяма част от момичетата. Специалистката наблюдава днешното второ контролно състезание, на което ще бъде определен разширеният състав на националния тим. Раева избухна заради слабото представяне на Биляна Проданова от ЦСКА.

“Доволна съм от момичетата, защото виждам изключителен растеж при Мария Матева. При Анастасия Киссе - също, голям растеж при Румяна Велинова, нервност при Сара Стайкова, която за мен беше неоснователна”, заяви Раева.

“Цветелина Стоянова вървеше много добре, но за съжаление всяка година по това време тя прави някаква контузия. Скъсан менискус, това е травма, в която нямам право да обвиня никого. Всеки си носи кръста. Изключителен състезател, който се харесва най-вече навън. Въпреки това, не съм песимист, защото тя е много млада. Освен това работи с един безкрайно амбициозен и компетентен треньор – Ина Ананиева. Казвам го цялата си отговорност. Ако можех да ги дам всичките на нея, да работи и с ансамбъл, и индивидуално, и с всички, щеше да е най-добре, но няма как да го направя”, допълни треньорката./БЛИЦ