Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева направи равносметка на изтичащата след часове 2020 година. Съпругата на Наско Сираков публикува дълъг пост във "Фейсбук":

"Днес е последният ден на една година, която всички ще помним дълго. Беше тежко и много различно. Коя ли година е била лека?! Животът е борба, препятствия, изпитания и редки щастливи мигове, за да ни заредят с достатъчно сили и вяра за следващата житейска битка. 

Днес обаче аз искам да благодаря на отлитащата 2020 г. Ще споделя само някои от многобройните прекрасни моменти. Трудните и тежки мигове ще  ги пропусна, защото мое дълбоко убеждение е, че трябва да умеем да виждаме доброто, красивото и трябва да се научим да сме благодарни. Ясно е, че не красивото и доброто преобладават в живота ни в последните години, но истината е, че ги има и трябва да имаме очи, сърце и душа за тях. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

И така
Какво ще помня и ще остане в сърцето и душата ми от изминаващата 2020 г и за какво ще съм благодарна:
Благодаря, че през тази година получихме двойна благословия с Наско - родиха се двете ни внучки Емили и Асияна. Благодаря за времето, в което цялото ни семейство (Наско, аз, двете ни дъщери с любимите си момчета, трите ни внучки и моят баща) изживя незабравими мигове заедно заради пандемията. Толкова много закуски с палачинки, вкусни обеди и вечери, всякакви вкусотийки, приготвени с много желание, кино-вечери с пуканки, вино, шоколади, игри с внучките, тераса превърната в детски кът, градина направена на детска площадка с батут и сглобяема къща за куклите, където игрите с невероятно енергичната малка Илиана станаха ежедневие...

Наско засади своите три череши.
С удоволствие наблюдавахме и коментирахме първо появата на люляците на майка, на цветята, на цветовете на ябълката, крушата, дюлата, сливата. Радвахме се на отрупания лешник, на достолепния орех, а есента сочните плодове и кехлибареното грозде бяха просто като вълшебна картина, на която се любувахме всеки ден. Разходките с трите ни кучета бяха спокойни и по-дълги от обикновено, а закачките с красивата ни котка сваляха бързо напрежението и умората.

Изкарахме десет щастливи дни с трите внучки за първи път от 28 години на българското Черноморие и останахме много, много доволни.

През тази странна година Наско стана собственик на любимия си Левски с огромна подкрепа от привържениците му. През същата тази година аз бях преизбрана за трети път за президент на БФХГ с пълно единодушие. 

Като начало Левски оцеля и не фалира, а прекрасните ни девойки от националния отбор спечелиха златен, сребърен и бронзов медал от Европейското първенство в Киев. 

Има и още разни красоти през тази година, но и тези са достатъчни, за да бъда благодарна.

И в личен, и в професионален план хубавите моменти не липсваха. 

Този пост можеше да бъде друг и да изглежда по друг начин. Можех да изброя всички неприятности, през които преминахме. И щеше да е също толкова достоверен, ако бях предпочела примамливата и удобна роля на жертвата. Защото в живота ни хубавото и лошото се редуват. И тази година имахме своите тежки и доста неприятни моменти.

Но някак не успях да се науча да показвам тази страна от живота си. Нямам потребност да се правя на жертва, за да предизвиквам симпатии и всенародно одобрение. 
Може би, защото в живота си се нагледах на хора, които както казва великата Татяна Лолова “Има едни, дето им дай да страдат. И като страдат, и като си ги разказват изпитват неистово удоволствие. Аз пък искам да мога да не говоря никога за нещастия...”  

Ами и аз мисля така.
А и малко ли са болките на хората, за да ги натоварвам допълнително и с моите.
Вярвам, че трябва да се научим да гледаме в облачното и навъсено небе и да търсим късчето гълъбово синьо, за да му се порадваме. 
Не трябва да се отчайваме и да губим вяра!
 
Да! Тази година беше най-различната година за всички ни, но може би тя поиска и нас да ни направи по-различни... Сигурно трябва да сме по-различни... 
Нека не я отхвърляме! 
Нека се опитаме да я разберем! 
Нека осъзнаем посланията и!
Нека сме и благодарни!
Аз й благодаря!".

 

Днес е последният ден на една година, която всички ще помним дълго. Беше тежко и много различно. Коя ли година е била...

Публикувахте от Iliana Raeva в Сряда, 30 декември 2020 г.