Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева връчи награди на български журналисти и фотографи за приноса им за популяризиране на спорта. Церемонията се проведе в един от ресторантите на зала "Арена Армеец", където в момента се провежда Световното първенство по художествена гимнастика.

Журналистите получиха реплика на медалите, които получават медалистките на шампионата на планетата, подарък и по една българска роза. Над 85 представители на различни медии бяха наградени, а сред тях бяха легендарни имена като Вера Маринова, Ася Кършева, Виолета Еленска, Сашо Диков и много други.

"Мисля, че няма по-добър повод за тази церемония от това жадувано Световно първенство за всички, които се занимават с този спорт. Искам да изразя огромната си благодарност от името на БФХГ към всички, които са помогнали в развитието на художествената гимнастика - журналисти, фотографи, съдии, треньори, състезателки, бивши и настоящи президенти на клубове, бивши ръководители на федерацията и много други", обърна се Илиана Раева към журналистите.

"Убедена съм, че всичко във вашите материали е помагало през годините - и хубавото и критиката. Аз помня много журналисти, които пишеха за спорта още преди моето поколение и някои от тях вече не са сред нас. Дълбоко в себе си винаги съм усещала симпатията към този спорт. Вие не позволихте художествената гимнастика да отиде в миманса, отразявахте ни, помогнахте ни и затова все повече деца идват в залите по гимнастика. Благодаря Ви много! Вярвам, че ще продължите да ни отразявате", каза още президентът на БФХГ.