Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева за пореден път коментира решението за освобождаването на Мария Матева от националния отбор.

"Направено е всичко за Мария Матева. Пуснали сме становището на доктора на националния отбор. Мария Матева е с много сериозна контузия. Това не позволява по никакъв начин тя да експериментира с по-сложни съчетания, да бъде натоварвана, за да бъде в оптимална форма. Вижте класиранията в последната година и вижте представянето. Почти няма състезание без грешка. Много трудно издържа на тренировъчния процес, нарушено й е дишането, 54 градуса има изкривяване на гръбначния стълб. Имате ли представа това какъв бич е за тялото и за органите в тялото", коментира Раева.

"Аз много я обичам и тя много добре го знае. Всички много я обичат и Ефросина Ангелова много я обича, но в крайна сметка това е национален отбор на България. Каквото е трябвало, е направено - един куп медикаменти, бяхме наели специален човек за нея, никъде не се споменава и сме му плащали 500 лева, специален човек да й прави мануална терапия, за да облекчава болките. Тя имаше изтръпване на цялата една страна, докато играе. Ние не можем повече да правим това нещо", добави шефката на федерацията.

"Много непочтено, много е обидно това, което прави Мария Матева и особено нейната треньорка. Страшно обидно е, защото толкова много грижи сме положили. Толкова е гледана, толкова е обгрижвана. И до ден днешен тя си живее в нашата база. Страшно непочтена история е това. Оттук нататък, ако има нужда от помощ, независимо от грозното поведение, което демонстрира, с каквото можем ще помагаме. Но трябва да има някакъв морал, някакво възпитание, трябва да се казва истината такава каквато е. Много съм обидена от отношението на Мария Матева, защото тя е една от най-обгрижваните гимнастички", коментира още Илиана Раева./БЛИЦ СПОРТ