ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Канадският алпиец Лиъм Уолъс се контузи тежко по време на тренировка за стартовете от Световната купа в Банско. На писта „Котвата“ той излита от трасето, помита предпазната мрежа и се сурва по урвата в гората.

Веднага обаче е изваден от спасители, които с моторна шейна го водят до медицинския хеликоптер, нает от организаторите от Словакия. С него той е откаран директно в София, защото съмненията са за перфориран бял дроб.

 WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

"Благодарение на екипа на "България Хели Мед Сървиз" беше осигурена логистиката на словашкия HEMS оператор Air Transport Europe, който обслужва световната купа в Банско, за да извърши спешен полет с тежко пострадал ски състезател от Банско до София и хеликоптерът да кацне на площадката на болница "Св. Екатерина", съобщи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, показвайки видео. 

"Полетът от Банско до София е изпълнен за 28 минути, а на борда летя един от нашите пилоти Огнян Янков. Надявам се хората, които не спират да бълват лъжи и пропаганда за проекта HEMS в България, да преосмислят поведението си от тук нататък, гледайки видеото от мисията", добави Гвоздейков. 

Уолъс е на 24 години и е роден в Банф, Алберта. Той е носител на северноамериканската купа за 2022 г. и от този момент кара в световната.

Пациентът бе посрещнат от съвместен спешен екип на УМБАЛ „Св. Екатерина” и Пирогов. Той бе транспортиран за по-малко от минута от хеликоптера на покрива на лечебното заведение до чакащата го линейка. Тази спешност бе жизнено важна, тъй като пострадалият е с политравма, застрашаваща живота му. 

Диагнозата, с която е изпратен с хеликоптер от Банско, е хемопневмоторакс. При инцидента състезателят е дрениран по спешност на място и след пристигането му в София е откаран от УМБАЛ „Св. Екатерина” към „Пирогов”, съобщиха от лечебното заведение.

В събота Банско ще приеме състезание от гигантския слалом в Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете, докато в неделя предстои и надпревара в най-техничната дисциплина - слалома. Откриването на надпреварата е от 18:00 часа днес на Централния площад в планинския град.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 

Благодарение на екипа на България Хели Мед Сървиз, бе осигурена логистиката на словашкия HEMS оператор Air Transport Europe, който обслужва световната купа в Банско, за да извърши спешен полет с тежко пострадал ски състезател от Банско до София и хеликоптерът да кацне на болница Св. Екатерина! Полетът от Банско до София е изпълнен за 28 минути, а на борда летя един от нашите пилоти Огнян Янков. Надявам се хората, които не спират да бълват лъжи и пропаганда за проекта HEMS в България, да преосмислят поведението си от тук нататък, гледайки видеото от мисията.

Публикувахте от Georgi Gvozdeykov в Петък, 9 февруари 2024 г.

 

Първа мисия на ХЕМС на покрива на УМБАЛ “Св. Екатерина” Само няколко дни след лицензирането на хеликоптерната площадка...

Публикувахте от УМБАЛ "Света Екатерина" в Петък, 9 февруари 2024 г.