Вегас Голдън Найтс спечели Купа Стенли за първи път в историята си и само шест години след своето основаване. „Златните рицари“ стигнаха до титлата в НХЛ след домакински успех с 9:3 над Флорида Пантърс. Така тимът от Лас Вегас спечели с 4:1 финалната плейофна серия на Лигата.

Невада пък стана 13-ият американски щат, който излъчва носител на Купа Стенли. Успехът на „златните рицари“ е втората голяма титла в спортната история на Града на греха, след като през миналата година Лас Вегас Ейсис триумфира в женската НБА.

Първият и единствен капитан в досегашната история на Вегас Голдън Найтс Марк Стоун вкара три гола за успеха. Той стана едва третият играч от създаването на НХЛ, който реализира хеттрик в решителния мач за титлата. Подобно нещо се случва за първи път от 101 години. За последно такъв хеттрик реализира Бейб Дай за Торонто Сейнт Патрикс в петия финален мач през 1922 г. Единственият друг хокеист, притежаващ такова постижение е Джак Дараг, който през 1920 г. се разписва три пъти за Отава Сенатърс в петия мач за Купа Стенли.

Райли Смит добави гол и асистенция за триумфа на Вегас Голдън Найтс. Алекс Мартинес, Иван Барбашев, Никълас Хейг, Майк Амадио и Никълъс Рой също бяха точни. Джак Айкъл и Шей Тиодор записаха по три асистенции, а вратарят Ейдин Хил завърши с 32 спасявания. Канадският нападател на „златните рицари“ Джонатан Маршесо направи едно голово подаване в мача, но от началото на елиминационата фаза до нейния край натрупа общо 25 точки (13 гола и 12 асистенции) и заслужено беше обявен на носител на приза „Кон Смайт Трофи“, който се връчва на най-добрия играч в плейофите на НХЛ.

Сам Райнхард и Сам Бенет завършиха с по един гол и една асистенция за Флорида Пантърс. Арън Екблад също беше точен, а вратарят Сергей Бобровски отрази 23 удара.