Италианецът Марко Текио от отбора Униеуро спечели третия етап в 65-ата колоездачна Обиколка на България. Текио беше най-бърз по 157-километровото трасе от Кърджали до Ивайловград и завърши за 3:50.36 часа. Втори се нареди друг италианец Симоне Раванели от Униеуро със същото време, а трети остана Онур Балкан (Турция) от Брисаспор с повече от минута закъснение. Етапът премина много тежко за състезателите, тъй като имаше много изкачвания (две от втора категория и едно от трета) и групата се разкъса.

40-годишният български ветеран Евгени Балев от КК Несебър, който беше осми в генералното класиране преди етапа, спуска гума и изостана. Доста добре се представи 19-годишният Николай Генов от КК Цар Симеон 1898 (Пловдив). Той спечели премията за активност малко след Харманли и финишира между първите в етапа. С успеха днес Марко Текио излезе начело в генералното класиране и утре ще облече жълтата фланелка на лидер, както и бялата за най-перспективен млад състезател до 23 години в етапа.

Андрий Братащук от отбора Колс продължава да води в подреждането за най-добър катерач, а Евгений Собал (Беларус) от Минск Сайклинг Тийм е лидер в класацията за активност.