Италианецът Доминик Парис спечели за трети път в кариерата си спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини на легендарната писта "Стелвио" в италианския зимен курорт Бормио. Италианецът измина премина заледеното трасе с дължина 3270 метра за 1:55.21 минути.

Така той записа 10-а победа в кариерата си за Световната купа и трета в Бормио след 2012 и 2017 година. По при победи на "Стелвио" имат австрийските легенди Херман Майер и Михаел Валхофер. Втори на 36 стотни от секундата остана друг италианец - Кристоф Инерхофер, а трети на 52 стотни завърши световният шампион в дисциплината Беат Фойц от Швейцария. "В Бормио пистата е особена, но ми харесва. Бях малко по-агресивен в началото, но се представих добре и в долните сектори", каза Парис пред ARD.

Надпреварата беше прекъсвана няколко пъти заради падания. Най-сериозното от тях беше на словенеца Клемен Коси, който загуби контрол и се оплете в предпазните мрежи. Той беше откаран с хеликоптер до близката болница. До момента няма информация за състоянието му. Беат Фойц води в класирането за малката световна купа в спускането с 260 точки, а след него са Макс Франц (Австрия) с 222 точки и Доминик Парис със 196.

Носителят на Световната купа Марсел Хиршер (Австрия), който не участва в скоростните дисциплини, е лидер в генералното класиране с 620 точки. В подреждането следват Макс Франц с 363 точки, Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 355 точки, Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 352 точки и други. Утре в Бормио предстои супергигантски слалом за мъже.