Легендарният български щангист Янко Русев бе освободен като старши треньор на националния отбор на Азербайджан по вдигане на тежести. На заседание на местната федерация шефовете на този спорт са изразили недовоството си от работата на петкратния световен и европейски първенец и олимпийски шампион.
 
Много скандали с положителни тестове и липсата на добри резултати са причината за смяната му. Очаква се Русев да се прибере у нас до няколко дни. Неговото място най-вероятно ще бъде заето от Златан Ванев. В същото време Величко Чолаков, Иван Стоицов и Румяна Петкова вече са си в България и заявиха, че няма да се връщат в Азербайджан, ако не им бъдат предложени нови договори.
 
Не се чувстват излъгани за условията, които предварително им били предложени. Действителността, която те заварили там, била съвсем различна. Така тримата ще могат да се състезават за България, ако проблемите с азерите не бъдат разрешени. Що се касае до Валентин Христов, то новият шеф на нашата федерация Неделчо Колев е обявил, че ще го пусне да се състезава за Азербайджан, но само срещу трансферна сума./БЛИЦ