Сензационно решение, касаещо българския спорт, взе Международният олимпийски комитет. Един от най-успешните ни спортове - борбата, отпада от Олимпиадата през 2020 година. Решението е взето от изпълнителното бюро на МОК, съобщава "Асошиейтед прес", който се позовава на свои източници.

Членовете на МОК са гласували срещу един от най-старите спортове в олимпийската програма за сметка на модерния петобой и таекуондо, които се смятаха с най-голям шанс за отпадане. Борбата е част от програмата от възстановяването на олимпийските игри през 1896 г., а от 2004 година в Атина беше включен и сред жените.

Припомняме, че най-високото отличие от летните Олимпийски игри в Лондон през изминалата година за България бе спечелено именно в този спорт. Златното момиче Станка Златева завоюва сребро на тепиха във Великобритания.

Българските борци са спечелили общо 68 медала от олимпийски игри, от които 16 златни, 32 сребърни и 20 бронзови. Това ги поставя на девето място във вечната ранглиста сред всички участващи страни.

Официалното потвърждение от МОК се очаква по-късно днес.