ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният шампион в овчарския скок в зала от 2003 година Тим Лобингер е починал снощи в Мюнхен след много мъки и дълга битка с левкемията.

Коварната болест го порази преди пет години, а през октомври миналата година германецът обяви, че краят е близо и започва да мисли за организиране на собственото си погребение. Лобингер напусна белия свят на 50 години. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Тим участва на четири олимпиади, седем световни шампионата на открито, шест планетарни форума в зала, четири европейски първенства на открито и осем континентална шампионата в зала.

Той беше член и на “Клуб 6 метра” в овчарския скок, като два пъти в кариерата си е преминавал над тази височина - през 1997 и 1999 г.

Неговият международен дебют е през 1990 година в Пловдив. Тогава 18-годишният Лобингер участва на световното първенство за юноши и девойки под 20 години.

След като преодоля 6.00 м за първи път през 1997 г., той спечели европейската титла в зала през 1998 г. Вторият му опит над 6.00 м е в Осло през 1999 г.

Той защити европейската си титла в зала през 2002 г. и заслужи европейски бронз на открито в Мюнхен няколко месеца по-късно. През 2003 г. Лобингер печели и световната титла в зала в Бирмингам, а две години по-късно отново е бронзов европейски медалист под покрив.

Лобингер записа още два подиума на големи форуми през 2006 г. - световен бронз в зала и европейско сребро на открито.

След като се отказа от атлетиката, той работи като треньор по физическата подготовка на различни футболисти и клубове.  Роденият на 3 септември 1972 година немец беше личен треньор на най-известния беларуски футболист Александър Хлеб. Беше такъв и и на настоящата звезда на Байерн Джошуа Кимих, с когото бяха неразделни приятели и до последните дни от живота на Тим.  

В началото на 2017 г. Лобингер беше диагностициран с агресивна форма на левкемия. След безброй химиотерапии и трансплантация на стволови клетки ракът се смяташе за елиминиран. Но през 2018 г. болестта се върна. Година по-късно окончателната победа уж изглеждаше спечелена. През 2021 г. обаче имаше втори рецидив, който този път се оказа фатален.

„За мен няма изход, ракът ми е твърде агресивен. Лекарите ми казаха, че смъртта е близо. Трябва да започна да мисля за погребението си. Да се ​​сбогувам с любимите си хора. Разговорът с децата беше много труден, но те знаят колко съм зле", заяви през октомври 2022 година Тим пред медиите. Това беше последната му изява пред средства за масова информация.