ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Торино 2006 Роман Костомаров изненада всички, след като се качи на кънки и направи първа тренировка на лед с протези на двата крака.

Руснакът е с ампутирани крайници, след като през януари тази година беше приет в реанимация с тежка пневмония. Две седмици той беше поставен на апаратно дишане, в резултат на което кръвта се насищаше с кислород и се появиха усложнения. Освен двата крака бяха ампутирани и пръстите на ръцете.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Както обещах, вече съм на леда. Споделям с вас кратък откъс от тренировка. Само родителите ми видяха първите ми стъпки на леда като дете. Можете да видите, че се уча отново и сега първите ми стъпки ще види цялата страна. Всичко е внимателно документирано от снимачния екип, който придружава мен и съпругата ми Оксана Домнина всеки ден“, написа Костомаров към клипа в „Инстаграм“ и добави, че от историята му ще се получи добър филм.

46-годишният руснак спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки в Торино 2006. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони, както и победители във финала на сериите Гран при.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!