Попълнете търсена ключова дума или фраза

Известна шампионка иска да се бие за Русия срещу Украйна

https://blitz.bg/sport/sport/izvestna-shampionka-iska-da-se-bie-za-rusiya-sreshchu-ukrayna_505507.html Blitz.bg/Sport

Знам как да стрелям, сподели трикратна златна медалистка от световни първенства

1 от 1

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившата звезда по биатлон Олга Зайцева е готова да се мобилизира в редиците на руските въоръжени сили, за да се бие срещу Украйна.

"Първата ми мисъл: обадете се на всички. Защото ние знаем как да стреляме. Трябва да се отплатим на родината си, но ... Има много "но". Има деца, има родители ... всеки човек сам си прави избора. Аз не бих се крила, това е мое лично мнение. Аз съм майор от въоръжените сили. Въпреки че, разбира се, професионалистите, тези, които са служили в армията, трябва да бъдат извикани преди всичко. Е, биатлонистите знаем как да стреляме. Какво от това? В стресова ситуация кой от двама ни ще започне да снима? Затова е необходимо внимателно да разбере всеки мобилизиран, какво пише на военната му книжка, каква специализация“, сподели 44-годишната рускиня в интервю за "Известия".

Олга Зайцева три пъти е била световна шампионка по биатлон. Общо тя има осем медала от световни първенства, като два пъти е олимпийска шампионка в щафетата - Торино 2006 и Ванкувър 2010. Зайцева има и титлата заслужил майстор на спорта на Русия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Още по темата