ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Арестуваният с подкуп служител в спортното министерство е поискал парите от президента на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджит. БЛИЦ първи разкри кой е заловеният - Иван Иванов - син на легендарния щангист и олимпийски шампион Иван Иванов.

Гръмна грандиозен скандал! Aрестуваха висш служител на родно министерство с 60 бона белязани пари СНИМКИ

"Срещу тези пари щели да му осигурят 1,2 милиона лева за организиране на европейско първенство догодина и да не бъдат спирани в бъдеще финансирания на съответната федерация", съобщи заместник градският прокурор на София Христо Кръстев. 

Парите били белязани, а служителят Иван Иванов е задържан в сградата на булевард "Васил Левски". Синът на легендарния щангист работил като експерт в Дирекция "Финансиране" на спортното министерство. Той е задържан със сумата от 62 хиляди лева.

На извънредния брифинг на прокуратурата беше съобщено, че се очаква да има и втори обвинен. Разследването започнало след като шефът на федерацията Ариф Маджид се оплакал в Антикорупционната комисия, че му искат подкуп.

Към момента се разпитват свидетели и се установява дали има схема за корупция.

В понеделник прокуратурата ще даде нов брифинг. 

Министерството на младежта и спорта съобщи по-рано, че задържаното лице е на експертна длъжност и няма никакви ръководни функции. От ведомството оказват пълно съдействие на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противодействие на корупцията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Задържаха висш служител на Спортното министерство за корупция

Задържаха висш служител на Спортното министерство за корупция

Публикувахте от "По света и у нас" - новините на БНТ в Петък, 15 декември 2023 г.