ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Още двама души са задържани при продължилата часове наред акция на КПКОНПИ и прокуратурата в Министерството на младежта и спорта. Както БЛИЦ първи разкри, синът на олимпийския шампион и настоящ треньор на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, който носи името на баща си, беше заловен с подкуп. 

Главният експерт в дирекция "Финансиране" поискал 62 хиляди лева от президента на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджит. "Срещу тези пари щели да му осигурят 1,2 милиона лева за организиране на европейско първенство догодина и да не бъдат спирани в бъдеще финансирания на съответната федерация", съобщи по-рано на извънреден брифинг заместник градският прокурор на София Христо Кръстев. 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Според източници на "По света и у нас" вторият задържан е бащата на експерта - легендата Иван Иванов. Има и трети aрестуван. Униформените служители са ги извели с белезници от спортното министерство. NOVA показа кадри от акцията. На видеото се вижда как две лица са изведени от сградата, часове след като стана ясно, че вече е арестуван експерт от ведомството заради сигнал за корупция. Той е подаден в Антикорупционната комисия. 

Eксклузивно в БЛИЦ: Луд екшън с гонитба по етажите в спортно министерство! Подкупът скрит във...

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Легендата Иван Иванов със сина си и съпругата си (снимката е от 50-годишния юбилей на олимпийския шампион преди две години):