Дилан Козънс реализира победния гол в полза на Канада при успеха с 4:3 след продължение срещу домакина Чехия в мач от група "А" на Световното първенство по хокей на лед. Канадците завършват първата фаза на шампионата със седем поредни успеха.

Центърът на Бъфало се разписа за втори път в двубоя и за общо осми в турнира, в който е водещ реализатор.

"Кленовите листа" са на първо място в групата с актив от 19 точки и ще се изправят срещу Словакия на четвъртфиналите. 

Чехите са на втора позиция с 16 пункта, с два повече от състава на Швейцария, който по-късно тази вечер играе срещу Финландия.  

Домакините изоставаха с 1:3 срещу канадците в третия период, но извадиха от игра вратаря си Лукаш Достал, а Ондрей Палат при числено превъзходство на леда върна един гол във вратата на тима от Северна Америка.

Роман Червенка изравни за 3:3 само 1:49 минути преди края на третата част. Доминик Кубалик изравни за Чехия, след като Козънс беше дал аванс за Канада. Доусън Мърсър и Брендън Хейджъл направиха резултата 3:1.

Тимът на САЩ завърши на второ място в група "В", след като се наложи над Латвия с 6:3. Коул Коуфийлд се отличи с две попадения и две асистенции. Брейди Ткачък, Мат Болди и Зак Веренски също имат по попадение и завършващо подаване. Джоуъл Фараби реализира гол във вратата на латвийците. 

В следващата фаза американците ще играят срещу Швеция или Финландия. Бронзовият медалист от 2023 година Латвия отпада от турнира.

Великобритания се наложи с 4:2 над Австрия и постигна първи успех на шампионата, докато Германия завърши груповата фаза с победа с 6:3 срещу Франция.