За втора поредна година хандбалистките на Хасково ще играят в елитната група. „В края август ще подадем заявка за участие в шампионата“, каза пред "Новинар Юг" президентката Марияна Стаматова. Заради ремонта, който тече в комплекс „Спартак“, хасковлиики ще играят през есента само като гости, а през пролетта ще домакинстват. Очаква се залата да бъде готова през ноември, така че е възможно там Хасково да изиграе мачовете си за купата на България, които са през зимата. Залата им ще бъде една от най-модерните у нас, с ново дюшеме, дограма и климатици, за да не тренират децата, както преди години на едва 9 градуса над нулата през януари и февруари.

Почти е осигурено финансирането на клуба, но той може да се лиши от част от заработените пари от спортното министерство, откъдето са превели първите два транша, но за останалите са пратили писма, че ще ги платят ако има пари. „Благодарни сме на хасковската община, че ни помогна финансово миналата година, надявам това сътрудничество да продължи и занапред“, каза Стаматова.

Президентката смята да разчита най-вече на местни състезателки и на едно-две момичета отвън. Възможно е да има рокада на треньорския пост. Ако досегашната наставничка Ирина Миладинова стане съдия в „А“ група, нейното място ще заема Антоанета Вълкова. Две от най-добрите състезателки на клуба – Тенгиз Куца и Дарина Панайотова нямат намерение да се връщат в отбора. След като в края на миналия сезон напуснаха заради разногласия с Ирина Миладинова, сега те може да заиграят за друг отбор.

Те са получили предложение от новакът в групата Свиленград. „Двете имат договори с Хасково, следващата седмица ще водим преговори за техните трансфери“, категорична е Стаматова.

Същевременно край границата са амбицирани да направят силен женски отбор. Възможно е да ги привлекат, ако се стигне до съгласие за трансферната сума. Лично кметът на Свиленград Георги Манолов се е ангажирал със създаването на отбора. Най-вероятно треньор ще бъде пловдивчанинът Павел Дженев. Този уикенд Марияна Стаматова заминава за Александруполис. На гръцкото крайбрежие тя ще отпразнува с приятели рождения си ден.