ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Животът на хиляди спортисти, зрители и гости на олимпийските игри в Париж (25 юли – 11 август) през лятото е поставен в опасност заради небрежността на служител на кметството на френската столица.

Инженер, работещ за градската управа, носил със себе си чанта, в която се намирали лаптоп и две флашки, на които били записани полицейските планове за осигуряване на сигурността по време на Олимпиадата. Те са били откраднати и това е на път да доведе до хаос в охраната на спортния форум.

Париж е честа сцена на различни протести и терористични атаки, а в откраднатите носители на информация са били запаметени плановете за предотвратяване на сериозни подобни инциденти на най-голямото спортно събитие за годината.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Инженерът трябвало да пътува с влак от Гар дьо Норд във френската столица и поставил чантата с лаптопа и флашките в отделението на седалката си. Когато станало ясно, че ще има закъснение, той решил да смени влака.

Тогава установил и кражбата, съобщава телевизия BFM, позовавайки се на информация от полицията. Започнало е разследване, но шансовете за откриване на компютъра се считат за нищожни.

Според предварителните планове за безопасността на олимпийските игри трябва да се грижат 2000 полицаи и около 35 000 други представители на специализирани служби за охрана.