Джон Хигинс се класира за четвъртфиналите на снукър турнира РТС България Оупън, който се провежда в София. Шотландецът направи много силен мач срещу китаеца Лианг Уенбо и го победи с 4:2 фрейма.

Световният номер 3 започна много концентрирано двубоя и се възползва още от първата грешка на Уенбо. Хигинс направи халф-сенчъри брейк от 73 точки, които се оказаха достатъчно, за да спечели първия фрейм.

Във втория обаче Магьосникът от Уишоу позволи на китаеца да изравни резултата. Лианг спечели и третия фрейм след силен халф-сенчъри брейк от 93 точки.

След кратката почивка Хигинс взе нещата в свой ръце и набързо докара резултата до 4:2 с което си осигури мястото на четвъртфинала, където ще се изправи срещу Рори МакЛауд. Той победи с 4:1 фрейма Ли Ян.

Световният номер 1 Джъд Тръмп не срещна сериозна съпротива от Дейв Харолд и го победи с 4:1 фрейма. Асото започна колебливо мача и даде първия фрейм на своя съперник, но след това направи сенчъри брейк от 107 точки и се класира за четвъртфиналите на турнира. В следващия си мач той ще се изправи срещу Андрю Хигинсън, който победи с 4:2 фрейма Антъни МакГил.

Всички четвъртфинални двойки:
Том Форд – Марк Дейвис
Джъд Тръмп – Андрю Хигинсън
Джон Хигинс – Рори МакЛауд
Бен Уулъстън – Нийл Робъртсън

ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА И РЕЗУЛТАТИТЕ ДО МОМЕНТА - ТУК