Христо Христов, който спечели сребърен медал в категория до 109 килограма от европейското първенство по вдигане на тежести в София, посвети отличието на новородения си син. Варненецът стана вицешампион с двубой от 380 кг (175 в изхвърлянето и 205 в изтласкването).

"Медалът идва по-малко от 24 часа, след като жена ми роди в неделя в 8 без 10 вечерта. И емоцията не ме остави да спя цяла нощ. Спал съм не повече от 3-4 часа и това се видя в състезанието. Бях толкова зле на загрявката. Безсънието се отразява. Моя си е грешката, че не легнах да спя, просто не можех от еуфорията", коментира Христов. 

"Ще се реванширам на следващите състезания. За мен истинската победа е, че най-после се роди синът ми. Той беше много чакан. Обичам ги с майка му и нямам търпение да ги изпишат и да си ги взема у дома. И двата медала са за сина ми. Всеки баща знае какво е синът му за него. Емоцията явно също вече е по-различна, когато се състезавам. Щом приемам второто място толкова леко. Обикновено след загуба блъскам и тръшкам, а сега искам просто да се прибера, да ги изпишат и да си ги взема при мен“, каза още 22-годишният Христо Христов.