Хванатата два пъти с допинг Даяна Димитрова е завела дело срещу доживотното си наказание, информира "24 часа". 18-годишната състезателка се е обърнала към арбитражния съд по спорта. Димитрова, която е от Добрич, даде две положителни проби за фуросемид, който е печално известен в родните щанги.
 
Това е забранен препарат от Световната антидопингова агенция, който се използва за намаляване на теглото, както и за маскирането на употребата на анаболни стероиди. У нас стана популярен по време на олимпиадата в Сидни, когато гръмна т.нар. афера "Софарма". Тогава в лекарството "Ороцетам" бе открит забраненият препарат и така загубихме три медала - на Изабела Рифатова, Иван Иванов и Севдалин Минчев.
 
Втората положителна проба на Димитрова бе обявена малко преди Коледа от международната федерация. Така тя загуби европейската си титла при девойките, която загуби в Полша.
 
Заради участието на Димитрова бе наказан и наставникът на националните ни отбори Иван Иванов, който допуснал състезател, който не е участвал на лагер, да се допусне в официално първенство. За това има изрична забрана от управителния съвет.