Кил ще играе с Барселона на финала на първия в историята Файнъл Фоур на Шампионската лига по хандбал. Германският тим победи на полуфинала настоящия шампион Сиудад Реал с 29:27 (12:15) в драматичен мач.
 
Двубоят бе наблюдаван от 18 769 зритери – нов рекорд по посещаемост на мач от турнира на европейските шампиони. За Кил това ще бъде четвърти пореден финал на турнира. През последните две години германският тим губеше на финала от Сиудад Реал, но сега взе своя ренванш.
 
Арон Палмарсон доведе зрителите в Кьолн до екстаз с попадението си 6 секунди преди края на мача. Най-резултатни за Кил в двубоя бяха Шпрингер и Джиа (по 6 гола), а Йоас Келман се разписа 6 пъти за Сиудад Реал.
 
В другия полуфинал Барселона се наложи над руския Чеховские Медведи с 34:27 и за 10-и път в историята си ще играе на финала на турнира. Хуанин Гарсия вкара 8 гола за Барса, а Васили Филипов се отчете със 7 попадения за руския тим.
 
Финалът на финалната четворка на Шампионската лига по хандбал е днес от 19:00 часа, а в 16:30 Чеховские Медведи и Сиудад Реал ще спорят за третото място в турнира./БЛИЦ