ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

"Чета пак за Арена Бургас! И пак да кажа: Бургас има интерес да има зала! Това е начин да удължим сезона и да привличаме посетители в града ни. Аз, като кмет, съм най-заинтересован тя час по-скоро да се изпълни с посетители!". Това написа в социалните мрежи кметът на Бургас Димитър Николов след отговора на Министерството на младежта и спорта до народния представител Антоанета Цонева, в който стана ясно, че скъпоструващата "Арена Бургас" е негодна за спорта.

"Затова! Ако има нарушения или нужда от отстраняването на проблеми в нея, се надявам държавното дружество “Академика" към Министерството на спорта, което я управлява и е възложител на обществените поръчки за строителството и оборудването й, да си свърши най-после работата и да намери бърз начин за отстраняване на нередностите! Както и да отвори кашоните с оборудването, което е поръчало! Аз и моят екип сме си свършили работата по отношение на общинския плувен комплекс “Арена ОЗК" Бургас, който сме изграждали, поръчвали оборудване и там вече се провеждат десетки международни първенства!", добави Димитър Николов.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Многофункционалната спортна зала "Арена Бургас" беше построена изцяло със средства от държавния бюджет, като дочака своето откриване с близо 5-годишно закъснение и почти двойно нараснала цена до над 60 милиона лева. Съоръжението беше празнично въведено в експлоатация на 18 май 2023 г. Президентът Румен Радев също присъства на събитието. 

 Както вече стана ясно, за мачовете на баскетболния Черноморец от плейофите на първенството миналия сезон се използваха старите кошове от зала ”Бойчо Брънзов”. Според официалната версия - за късмет. 

Одитът на Министерството на младежта и спорта показва, че залата към момента не може да приема състезания нито по баскетбол, нито по волейбол, нито по лека атлетика. Нещо повече - пистата за лека атлетика я няма.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!