Кубрат Пулев ще се изправи срещу нигерийското чудовище Гбенга Олукун в третата си среща на професионалния ринг. На 7 ноември Кобрата ще открие галавечерта в Нюрнберг, кулминацията на която е двубоят между Николай Валуев (Рус) и Дейвид Хей (Вбр) за световната титла във версия Световна боксова асоциация (WBA).

26-годишният Олукун е спряган за един от най-големите таланти в тежка категория. Зад гърба си има 17 победи и 2 поражения, като един от успехите ву е срещу бившия световен шампион Лемон Брюстър. Интересното е, че именно победата му срещу американеца го превръща в един от най-коментираните боксьори през тази година. Специалистите обаче не хвалят качествата му, а са на мнение, че печели срещата по точки заради протекции от нигерийското правителство. Според тях той е трябвало да загуби, но под оказан натиск съдиите са направили обратно отсъждане.

"Няма да е лек мач. Съперникът ми е много здрав и издръжлив, с хубави и тежки удари. Не е за подценяване, в никакъв случай. Ще трябва да му хвърля здрав бой, за да го победя", коментира пред "Меридиан Мач" Кубрат Пулев. /БЛИЦ