Бившият национал по бокс Кубрат Пулев продължава да гази на профи ринга. Във втория си мач, игран пред 15 000 зрители в "О2 Aрена" в Берлин, европейският шампион от Ливърпул 2008 изпрати в технически нокаут съперника си Сердар Юзал (Турция). Кобрата, който вече е част от немския тим Зауерланд, не остави абсолютно никакви шансове на съперника си.

"Турчинът беше здрав физически, но нищо особено като боксьор. През цялото време го притисках и в четвъртия рунд го пратих в нокдаун, но съдията прекрати мача, защото Юзал не можеше да продължи срещата", коментира пред "7 дни спорт" Пулев.

Шампионът призна, че в залата е имало и българска агитка, която не е спирала да го подкрепя.

"Беше перфектно. Организацията тук е на светлинни години. Не знам с кого ще се боксирам в следващия мач, но ще бъде скоро. Колкото по-често играя, толкова по-добре. В клуба ми ме хвалят, всички са много доволни", каза още Кобрата.

Колкото до състоянието на българската федерация и нападките от президента Марин Димитров, че Пулев е мързелувал по лагерите и нарочно е отказвал да тренира, Кобрата заяви: "Радвам се, че се махнах от тези глупости. Явно съм мързелив шампион. Има всякакъв вид спортисти. Някои печелят с работа, други с талант. Който е талантлив, по-малко работи." /БЛИЦ