Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев записа огромен успех. 30-годишният състезател спечели първия си пояс на профи ринга - Интерконтиненталната титла на Международната Боксова Федерация в тежка категория, след като в 12-рундов мач разби американеца Травис Уокър. Кобрата даде интервю специално за вестник “ШОУ”, в което разкрива пикантни подробности около мача в Лудвигсбург (Германия).
 
“Поизпотих се доста, за да бия американеца, но важното е, че в крайна сметка закачих пояса на кръста си. Беше много тежко. Успехът наистина е исторически, тъй като аз съм първият български боксьор, който печели
титла в тежка категория. Преди мен е имало няколко боксьори, които са триумфирали с поясите, но в лека и средна категория.
 
Уокър ми отвори две аркади. Нанесе ми две тупалки и кръвта бликна от челото ми. От средата на мача играх и с изкълчен крак. Бих се почти на един крак, на другия не можех да стъпвам добре. Това остана скрито за зрителите в залата, но трябваше да продължа. Стиснах зъби, нямах никакво намерение да се предавам. По едно време обаче кръвта започна да се слива в окото ми. Виждах около 40 процента, около мен бяха само силуети. С една дума – полусляп. Стана много трудно, едва забелязвах американеца на ринга.

kobr.jpg 
 
Не успях да присъствам на партито след титлата заради получените аркади. Наложи се да отида в болница, за да ме зашият. На едното място имам шест шева, а на другото – пет. Сега обаче това няма значение, след като съм спечелил първата си титла.
 
Още като дойдох в Германия, можех да променя много неща в живота си. От клуба веднага предложиха да ме направят немски гражданин. Аз обаче отказах, защото си оставам българин!”, заяви Кубрат.
СТЕФАН РАЛЧЕВ
Какво още каза Кобрата - четете цялото интервю в новия брой на вестник “ШОУ”

kob.jpg