Новият президент на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев ще работи за обединение в щангите. Това заяви самият той след избирането си на поста на днешното извънредно Общо събрание в Дианабад.

Той обяви още, че Иван Иванов остава треньор на националния отбор, въпреки корупционния скандал в Министерството на младежта и спорта, в който бе замесен и по който се води разследване.

“Моето мнение е, че Иван Иванов се справя много добре с всичко, което му се постави. Един изключително разумен човек в сферата на спорта, много добър треньор в залата - човек, който си разбира от работата. Все пак е олимпийски шампион, няколко пъти световен шампион, многократен рекордьор. Той е човек, на когото може да му се има доверие.

По думите му, дълговете на федерацията към НАП, които са в размер на около 200 000 лева, ще започнат да се плащат веднага с лични средства, пари от приятели и спонсори.

“Ще се обърнем и към държавата, тъй като този спорт не е мой или на баща ми, той е на българския народ и радваме българския народ”, добави Коджабашев.