Електронните спортове очевидно ще променят традицията и ще покажат, че има и друг начин да се провеждат емблематични дербита, преборвайки някои ограничения на времето. Причината да говорим за електронни спортове и най-вече дербита, които се случват на любимата игра FIFA, е очевидна - това е забавление, в което някои професионални геймъри успяват да уловят всички тънкости на играта, а за зрителя, това преживяване е повече от приятно. Това е само една част от възможностите на електронните дербита, а и са достатъчни само няколко минути, за да е трудно да открием разликите между гледането на една и друга среща. Не беше необходимо много време и букмейкърите също избраха това предложение и го интегрираха като още една приятна и развлекателна опция за правенето на залози. Но кои са най-важните дербита?

1. Започваме с FIFA eWorld CUp. За нея организаторите резервират О2 Арена в Лондон и допускат само 32 майстора, които да премерят сили в четири различни групи. Понеже има играчи, които предпочитат различна конзола, трябва да забележим, че играчите се разделят на база предпочитанията, които имат. Едва на финала, играчите провеждат шампионата в две части, по една на всяка конзола. В груповата фаза онези с най-много точки продължават напред. След това най-добрите 8 продължават в квалификациите.

2. FIFA Champions League е друго интересно предизвикателство, където ще открием, че всеки геймър избира своя любим клубен отбор и се изправя срещу целия свят - буквално. Причината това предизвикателство да е сред фаворитите е, че тук ще открием много отбори и представители, които се състезават за много сериозен награден фонд. Впрочем точно този турнир беше и сред най-гледаните през миналата година, а сезонът продължава и тази. Професионалните играчи са много и точно това не трябва да ни изненадва по никакъв начин, всеки обича FIFA.

3. ePremier League

Отново ще забележим, че Висшата лига има едно добро копие, а понеже различните играчи предпочитат да конкретна конзола, отново ще видим, че всяка среща се провежда на същия етап като в Световното първенство. Впрочем нека не забравяме, че вече се приемат и спортни прогнози, а както споделят анализаторите от Melbet Sport - това е една от много добрите платформи за поставянето на залози. Към този момент вече се води и последната фаза на турнира, но тук ограничението идва от факта, че могат да се избират отбори само от острова.

4. FIFA 21 Best XI ще е турнирът, в който можем да се пренесем във времето и да видим как щеше да изглежда света на футбола, ако Зидан и Роналдиньо можеха да играят в един отбор. Искате да видите Йохан Кройф да си партнира с Кристиано Роналдо - може да се уреди. Още в началото на годината стана ясно, че този турнир ще позволи на професионалните геймъри да изградят своя дрийм тийм и най-важното е, че всеки футболен почитател ще има свободата да гледа тези сблъсъци - повечето електронни спортове имат или безплатен стрийм или могат да се гледат в платформите на букмейкърите. И най-важното е, че разполагаме с около 17 000 футболиста и около 30 лицензирани лиги, следователно играта ще бъде много вълнуваща.

5. La Liga eSports е също добра платформа, към която да насочим вниманието си, а и нищо чудно именно тук електронният наследник на Диего Симеоне да достави необходимите резултати, за да видим най-накрая Атлетико Мадрид на финал. Както са наложени и ограниченията на Английската Висша еЛига, така и тук изборът е отново само между испански отбори и Барселона и Реал Мадрид не са изгубили своя чар, доставяйки достатъчно специални моменти и обрати. В Испания футболът винаги е бил на високи обороти и почитателите наистина откриват достатъчно предизвикателства за успех.