Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до Ружди Ружди, шампион в тласкането на гюле от Паралимпийските игри в Париж. 

„От името на цялата олимпийска общност в България благодаря за това, че отново сънародниците ни се чувстват горди и силни с Вашите успехи. Златният медал е поредното доказателство, че пред човешката воля и дух няма прегради.

Бъдете сигурен, че подобни успехи вдъхват вяра и увереност, че спортът може да носи радост и надежда в нелекото ежедневие на стотици хиляди наши сънародници. Поздравления и за треньора Радослав Тодоров, с когото от години сте заедно в нелекия път към изкачването на световните върхове. Благодарение на вас в Париж отново прозвуча българският химн, след като преди няма и месец нашите олимпийци ни зарадваха със 7 медала във френската столица.

Свидетели сме как волята, непримиримостта и високият спортен дух за пореден път обединяват нацията. Използвам случая да поздравя за четвъртите им места и другите ни двама паралимпийци Християн Стоянов и Стела Енева, както и председателя на Националната паралимпийска организация Илия Лалов за неговия апостолски плам в една благородна дейност. Още веднъж Ви благодаря, г-н Ружди, за позитивната енергия, която излъчвате и за това, че предоставихте на българите нови поводи за гордост и национално самочувствие,“ завършва поздравителният адрес на Стефка Костадинова.