След победата и оставането начело на БОК Стефка Костадинова благодари на всички, като призова да няма интриги и скандали.

"Много благодаря за оказаната чест. Няма да ви предам. Ще разчитам още повече на вас. Ние трябва да сме като едно семейство, един отбор. Да не се делим, без интриги и скандали. Дано сме едно цяло и да побеждаваме заедно", сподели развълнуваната Стефка Костадинова, която получи нов 4-годишен мандат.

От делегатите на БОК отсъстваха само Гриша Ганчев (индивидуален член) и Български туристически съюз.

В предизборната си платформа Костадинова отчете плюсовете на управлението си досега, като придобиване на собствена сграда за БОК на ул. "Шипка", блестящите условия за делегациите ни на олимпийските игри във Ванкувър 2010 и Лондон 2012, осигуряване на допълнителни спонсори - БВМ, JOMA, Доверие, Биогейм, осигуряване на пенсии за ветераните и младите спонтисти, заработване на Арбитражната комисия. Костадинова отчете, че 17 членове на МОК са посетили България по време на последното й управление, като част от тях са били по покана на БОК, а останалата по инициатива на националните ни федерации.  А над 70 българи са членове в структурите на международните си олимпийски федерации.

Рекордьорката в скока на височина обаче отчете и минусите, върху които ще акцентира работата си занапред. А това са по-голяма ангажираност към националните ни федерации, по-голяма активност на комисиите на БОК, засилване на мениджърския фактор, отстояване интересите на федерациите в битката им с обществените поръчки, които да бъдат организирани от държавата.