Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Христо Стоичков не скри възхищението си от успеха на Григор Димитров, който постигна грандиозна победа над Новак Джокович в испанската столица Мадрид и по този начин елиминира световния №1, като днес му предстои спор за класиране на 1/4-финалите със Станислас Вавринка. Камата сподели, че Гришо доста е израснал и вече е станал Григор. Ицо коментира какво още е нужно да подобри първата ни ракета, за да стане още по-добър и по-скоро да влезе в Топ 10 на световния тенис. Камата иска от хасковлията да заякне от кръста надолу.

"Голям успех, браво на Григор. Видяхте как испанците го аплодираха. Значи сме им показали правилния път - за кого да ръкопляскат", сподели Стоичков.

"Изключителна победа на Григор, няма да се учудя, ако и днес победи и в неделя, ако съм свободен, може да отскоча до Мадрид да го гледам на живо. Това му пожелавам. Гледали сме го много от дете, но вече Гришо стана Григор. Той постави първия камък в основата на неговите успехи. Мисля, че преди да навърши 27-28 години, които са силните години за тениса, ще влезе в Топ 10. Не се и съмнявам в това. Защото когато го иска, то става. Дано да заякне още малко, от кръста нагоре е много як, но надолу... Това, което направи на всички впечатление - тези крампи, които ги получава, не е от умора, а може би от голямото притеснение, че излиза срещу големи знаменитости. Видяхте, че малко не му достигна по-рано срещу Джокович и Надал. Но това го отдавам на неговата младост. Тепърва ще ни радва с успехите си, трябва да се гордеем, че имаме това момче", каза Камата след края на Отчетно-изборното събрание на Българския олимпийски комитет, на което Стефка Костадинова спечели трети мандат.

"Тези 4 години, които предстоят, са на тежка работа и много труд. Олимпийският комитет е органът, който трябва да се занимава с всички. Премахне ли се корупцията, спортът ще продължи да съществува. Трябва да се направи така, че и държавата да поеме някаква отговорност. Много е лесно, когато се криеш зад пердета и затворени зали, а когато се вземат медали, бързаш да се снимаш, бързаш да дадеш една кола, но какво направихте последните 20 години!? Просто държавната политика изчезна", каза Камата.

"За мен всеки спортист е дал нещо, всеки трябва да бъде уважаван. Аз пожелавам успех на Стефка. През идните 4 години трябва да стъпи здраво на крака и всички да й помогнем, знаем, че най-лесно е да смачкаш една жена. Винаги говорим мъжете, мъжете, мъжете... Дайте сега да видим дали сме истински мъже - да помогнем на едно момиче, което иска да направи нещо за българския спорт. Илиана Раева твърди, че българските мъже сме убили спорта... Е, аз не съм! Аз съм безпартиен. Илиана е човекът, който допринесе най-много и ще направи още много за гимнастиката. Свидетели сме, че с малкото помощ, и проблемите, което има постигна много. Напълно я подкрепям. Тя е човекът, който най-много мисли за нейния спорт и от нищото направи нещо. Големи адмирации към Илиана, момичетата й и целият й екип. Не е лесно да намериш дете на улицата и да го направиш шампион. Иначе е много лесно да се изкарат 5 лева от хазната и да стане работата", коментира още Стоичков.

"Всичко, което желае Стефка, ще го има. Имам много контакти - в Испания, Франция, помагам й. Футболът също е олимпийски спорт, независимо, че не сме се класирали за Олимпиада. Аз не деля спортистите. Винаги съм казал, че България се познава в света заради своите спортисти. Ние всички сме прославили родината. Не сме си сменили имената, няма и да го направим. Спрели сме със спорта и сега можем само да помагаме. Минали сме през този път. Трябва да се върнат спортните училища, спортните паралелки, да се помисли за тези деца, и да има места за сираците, защото там също има изключително кадърни деца", сподели още Камата.