Българският сумист Калоян Махлянов се ожени. Котоошу сключи брак с избраницата си Асако Андо в Токио. Сватбата е определяна като едно от най-значимите събития в Япония за годината и бе отразена във водещите информационни сайтове в страната на изгряващото Слънце.

Навръх празника на влюбените звездата ни от село Джулюница скъса с ергенския живот, узаконявайки любовта си с чаровното миньонче Асако. Двамата са заедно от 6 години, а на 5 май миналата година се сгодиха. След време предстои да направят сватба и в България. Асако Андо е на 30 години и е с три по-голяма от Калоян, който се извисява 45 сантиметра над нея и е с около 110 килограма по-тежък от вече законната си съпруга.

Сватбата в Токио започна в световно известния храм "Мейджи Джингу". После кортежът се насочи към християнска църква. Партито бе в "Токио хотел", където присъстваха около 600 гости, сред които и единственият действащ йокозуна (велик шампион) Хокухо.

По време на тържеството президентът на българската федерация по сумо Петър Стоянов прочете приветствие от президента на България Георги Първанов и подари картина на младото семейство от името на държавния ръководител. Майката, бащата и братът на Калоян също присъстваха на сватбата в Япония. /БЛИЦ