"Ден на победи!". Това написа спортният министър Красен Кралев във "Фейсбук" по повод случилото се в изборния неделен ден и на европейското първенство по вдигане на тежести. Както е известно, българските щангисти обират медалите на форума, като вече страната ни завоюва три златни отличия.
 
"Трето злато за България на европейското по щанги в Москва!
България спечели трети златен медал в двубоите на продължаващото в Москва европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. В кат. 61 кг Стилян Гроздев си осигури титлата с двубой 296 кг.
Стилян Гроздев е възпитаник на изключително продуктивната напоследък русенска школа в щангите с треньори Кръстина и Радослав Атанасови. В събота, в дебютния ден на шампионата, България стартира със злато на Надежда Мей-Нгуен и сребро на Ивана Петрова при най-леките в кат. 45 кг, а по-рано днес Ангел Русев грабна титлата с еврорекорд за юноши в изтласкването на кат 55 кг. Така и тримата представители на русенската школа спечелиха три златни медала. България води във временното класиране по нации със 7 златни, 1 сребърен и един бронзов медали", написа Кралев.

Часове по-рано той пусна гласа си и коментира: "Гласувах за това да има сигурност, стабилност и спокойствие - по европейския път за развитие на България. Да продължим да градим доброто на страната с Божията помощ и по волята на българския народ. Това заявих днес минути, след като упражних своя вот. Очаквам всички български граждани да проявят активност и да упражнят правото си на глас, защото това е върховното право на демокрацията: “Vox populi - vox dei“ – „Глас народен, глас Божи“. 
Кампанията в Русе и в цялата страна беше основана на градеж и работа – изключително позитивна кампания. Показвахме това, което сме направили през годините. Смятаме да продължим така и занапред, ако нашите сънародници ни гласуват доверие. Преди да гласуваме всички кандидати посетихме заедно храма „Успение на Света Богородица“, получихме благословията на отец Марин и запалихме свещички за здраве".