Прекрасните изяви на българските щангисти на Европейското първенство по вдигане на тежести в руската столица Москва продължават. Стилян Гроздев ликува в категория до 61 килограма с двубой от 296 килограма и спечели трети златен медал за България от шампионата на Стария континент.

Гроздев започна извоюва първото място в изхвърлянето със 136 кг. Българинът направи преди това успешни опити на 130 и 134 кг, но при изтласкването нещата тръгнаха кошамрно за него. Той направи неуспешен опит на 156 кг, а след това с мъка се справи със 157 кг и започна да накуцва с десния си крак. Европейският шампион младежите обаче показа характер и воля за успешен опит на 160 кг, който му осигури титлата в двубоя и среброто в движението. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

По-рано днес 19-годишният Ангел Русев спечели европейската титла в категория до 55 килограма с двубой от 258 кг, а резултатът му в изтласкването от 147 кг е нов европейски рекорд за юноши.

При жените България спечели злато и сребро при най-леките в кат. 45 кг чрез Надежда Мей-Нгуен, която направи двубой от 155 килограма, а Ивана Петрова завърши със сребро и двубой от 152 килограма.