Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че няма да се ангажира с плащането на глобата, която федерацията по вдигане на тежести трябва да плати след допинг скандала.
 
Преди дни целият ни отбор по вдигане на тежести изгърмя с положителни проби, след което започнаха обвинения от федерацията към производителите на медикаменти и обратно.
 
"Нека не прибързваме с обвинения към някого, докато това не приключи. Не искам да защитавам нито федерацията, нито производителите. Едното момиче е на 14 години и е престъпление да му се дават подобни вещества. Болно ми е за спортистите, които са били подведени. Не може да не се ползват лекарите като консултанти при взимането на хранителна добавки. Тази федерация е рецидив в подобни неща. Режимът за хранителни добавки и вещества е много либерален в България. Аз лично настоявах пред националната комисия да се направи регистър за фитнес инструкторите и хранителните добавки. Ние очаквахме тези неща и затова предприехме мерки. Всичко се случва във фитнесите, където никой не знае и не гледа какви добавки се дават. Най-много хората се занимават със спорт във фитнесите. В момента нямаме право да участваме в състезания. Има 3-4 души, които по случайност не са били на лагера и не са били контузени. В момента федерацията е със спряна дейност до изясняване на случая. Чакаме резултатите и решението на комисията. Министерството няма да плаща глобата на федерацията, който е сбъркал той ще си поема глобата", каза Кралев по БНТ.