Известният спортен журналист и телевизионен водещ Крум Савов обясни пред БЛИЦ, че без да се замисля се е съгласил да подкрепи Иван Ченчев, когото познава от години. Както вече съобщихме, Савов е част от предизборната кампания на БСП. Той е в щаба на Ченчев, който е водач на листата на червената партия в 26-и МИР в София област. В програмата на БСП Крум Савов вижда спасението на държавата от потъването й.

"Уговорката ни е от повече от месец. Не беше много трудно да ме навие по няколко причини. Първо, защото познавам Ченчев в личен и професионален план. След като си тръгнах от Нова телевизия той първи ми се обади и ми каза, че съм най-добрият спортен журналист, и че иска да участва в бъдещите ми проекти, за да се научи как се прави телевизионна спортна журналистика. След това станах водещ в Канал 3 и го поканих да бъде коментатор и анализатор. Пътищата ни се разделиха, но в годините сме продължили комуникацията. Успях да проследя и ориентирането му в новата посока - политиката, в частност стуктурите на БСП, както и когато беше депутат. Не се изненадах, когато получих предложение в ролята си на експерт в няколко области, в които смея да твърдя, че съм компетентен и адекватен, а именно телевизии, медии и спорт", обясни Крум Савов.

"Никога в досегашния си и професионален и личен живот не съм бил партийно ангажиран и активен, въпреки че от позицията си на журналист в медиите съм изразявал граждански позиции. Знаете, че не съм спестявал мнение. Изградил съм си авторитета на независим, винаги съм критикувал", продължи известният спортен журналист.

"Като човек, изпълнил дълга си към родината - създал съм семейство, имам деца, изборът да живея тук, а не да емигрирам, ми дава моралното право да си харесам програма и платформа за спасяването на държавата от потъването й, за да има смисъл децата ми също да останат да живеят в това прекрасно място - България. Приех за себе си, че мога да бъда полезен", каза Крум Савов.

Попитан дали някога се е замислял да емигрира, той отговори: "Не съм се замислял, но съм бил изкушен по различни причини. Специализирах в Щатите, след това и във Франция. Имах всички предпоставки да избера по-лесния начин. Имам и роднини в чужбина, сега и жена ми има, но не сме заминали. Изборът ми винаги е да се боря за вечно обещаваното ни светло бъдеще."

"Благодарение на Иван Ченчев приех предложение да заема позиция в процесите, които текат в момента. А и вече съм на възраст, на която не мога да чакам пасивно някой друг да решава съдбата на децата ми. И в този смисъл - да, припознал съм БСП в приоритети, които са поставени на дневен ред в държавата. Целта е да се поеме по път, по който потъването може да спре и разпадът на морал, ценности и авторитети да не унищожава изобщо смисъла да я има България", заключи Крум Савов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ