Братята Тервел и Кубрат Пулеви са най-добрите боксьори на България за 2011 година, съответно за аматьори и за професионалисти. Това стана ясно днес на церемония в Националния пресклуб на БТА, на която Българската федерация по бокс и Професионалната боксова лига раздадоха своите традиционни награди. Тервел Пулев стана европейски вицешампион в категория до 91 килограма на първенството на Стария континент в Анкара през това лято.

Кубрат Пулев победи по точки с пълно единодушие на съдиите Травис Уокър (САЩ) и спечели интерконтиненталната титла в тежка категория на престижната Международна боксова федерация. На професионалния ринг Кубрат Пулев има 14 мача и 14 победи, от които 6 преди удара на последния гонг.

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински даде парични премии на Тервел Пулев, на Детелин Далаклиев - спечелил олимпийска квота за Лондон 2012 на световното първенство в Баку, и на Стойка Петрова и Деница Елисеева, носителки на бронзови медали от европейското първенство за жени в Ротердам. За своя принос в развитието на българския бокс награди получиха и Васил Ацев и Цачо Андрейковски.

Награди за 2011 година:
Боксьор номер 1 на България за аматьори: Тервел Пулев
Боксьор номер 1 на България за професионалисти: Кубрат Пулев
Златно перо номер 1 в бокса за 2011 година: Валентин Серафимов (БТА)
Най-добър мениджър на годината: Васко Василев
Най-перспективен млад боксьор: Благой Найденов.