Спортист №1 на България за 2012 година Кубрат Пулев за пореден път демонстрира родолюбие и признателност към роднини, близки, приятели и фенове.

“Изключително съм щастлив, смея да кажа, че това е най-голямата награда в моя живот. Още преди няколко години, когато станах европейски шампион при аматьорите, бях спортист №7, след това №4. И във всичките тези пъти за мен спортист №1 изглеждаше нещо невероятно. Искам да благодаря на моя личен треньор Михаил Таков, на моя мениджър Хаген Дьоринг и на всички вас и цяла България, която ме подкрепяше. Без вас нямаше да мога да се справя, вие сте моята енергия”, заяви Кубрат Пулев.

"Чувствам се отлично, чувствам се истински щастлив. Изненада ме признанието на хората, защото това не е една награда на Нове Холдинг или на министерството, това са гласовете на вас - журналистите, а вие сте глас народен. Мисля, че тази награда я определиха хората и съм благодарен. Бях развълнуван на сцената и това е напълно нормално, защото това е най-важната награда в живота ми. Това е най-успешната ми година, дано следващата да бъде още по-успешна и да победя в мач за световната титла – да обърнем света. Това си пожелавам", каза още развълнуваният Кубрат Пулев./БЛИЦ